Doğu Guta'da Esed ve Rusya'dan katliam: 50 sivil ölü, 200'ü aşkın yaralı

Doğu Guta'da Esed ve Rusya'dan katliam: 50 sivil ölü, 200'ü aşkın yaralı

Doğu Guta'da rejim ve Rusya savaş uçakları bir katliama daha imza attı.

Esed rejimi, İran destekli milisler ve Rusya'nın Doğu Guta'ya yönelik saldırıları sürüyor. Bölgeyi geçtiğimiz günlerde üçe ayıran rejim, Duma, Harasta ve Cobar merkezli üç bölgeye saldırılarını sıklaştırmıştı.

Cobar merkezli bölgeye Hamuriye üzerinden girmeye çalışan ancak başarısız olan rejim güçleri dün ağır kayıplar vermişti. Bugün ise rejim ve Rusya bu kayıplara karşılık sivilleri vurdu. Hamuriye'nin güneybatı komşusu olan Kefer Batna'da sivillerin toplanma alanı savaş uçaklarınca bombalandı.

Tamamı kadın ve çocuklardan oluşan sivil topluluğunu doğrudan hedef alan saldırıyı Rus savaş uçaklarının gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Söz konusu saldırıda aralarında kadın ve çocukların olduğu en az 50 sivil yaşamını yitirdi. Yaralı sayısının ise 200'i aştığı belirtildi. Bu sayıların artmasından endişe ediliyor.

Doğu Guta'da Esed rejimi ve Rusya'nın napalm, fosfor, misket bombaları gibi yasaklı silahlar ve kimyasal gazlarla sivilleri hedef aldığı saldırılar devam ediyor.dyz1huixcaefq19.jpg

"Tahliye esnasında vuruldular"

Al Jazeera Arapça'nın kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Rus savaş uçakları, sivilleri Doğu Guta'dan çıkış yaptıkları sırada, tahliye süreci devam ederken hedef aldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.