Muhalifler Guta'da 24 saatte en az 100 rejim milisini öldürdü

Muhalifler Guta'da 24 saatte en az 100 rejim milisini öldürdü

Doğu Guta bölgesindeki muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Doğu Guta bölgesindeki muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçlerle, muhalifler arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

Rejim koalisyonunun bölgede sağladığı ilerleme sonrasında muhaliflerin kontrolündeki alanın daha da küçülmesi sebebiyle, çatışmaların daha da şiddetlenmekte olduğunu aktaran kaynaklar, rejimin bölgedeki kayıplarının son günlerin en yüksek sayısına ulaştığını belirtiyor.

"24 saatte en az 100 ölü" 

Doğu Guta bölgesindeki etkin muhalif gruplardan Ceyşu'l İslam tarafından yapılan açıklamada, Reyhan bölgesi cephe hattında rejim koalisyonunun ağır zayiata uğradığı belirtildi.

Grup sözcüsü Hamza Bayrakdar tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz son 24 saatte Reyhan cephesinde rejime bağlı güçlerden en az 100 kişi öldürüldü, 2 tank imha edildi" ifadeleri kullanıldı.

Rusya ve rejim sivilleri hedef almayı sürdürüyor

Öte yandan Kefr Batna bölgesinde sivillerin rejim kontrolündeki bölgelere geçiş yaptığı sırada Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda en az 50 sivil yaşamını yitirdi 200'ün üzerinde sivil de yaralandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.