Doğu Guta'da Rus subaya suikast

Doğu Guta'da Rus subaya suikast

Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusundaki Doğu Guta'da bir Rus subayın keskin nişancı saldırısıyla hedef alındığı bildirildi.

Suriye'nin başkenti Şam'ın doğu banliyölerinden Doğu Guta'da bir Rus subayın keskin nişancı saldırısıyla hedef alındığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı bugün sabah saatlerinde Doğu Guta'daki Merc es Sultan Hava Üssü'nde meydana geldi.

Gerçekleştirilen saldırıda hedef alınan Rus subay subayın öldürüldüğü, yanındaki bazı askerlerin de yaralandığı ifade edildi.

Doğu Guta'daki süreç

Doğu Guta, Suriye'de 2011 yılında başlayan savaş boyunca, Suriyeli muhaliflerin başkent Şam'a açılan kalelerinden biriydi.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi 2018 yılı başında bölgeye saldırı başlatmıştı.

Bölgede faaliyet gösteren Ceyş el İslam, Feylak el Rahman, Tahrir el Şam Heyeti, Ahrar el Şam gibi gruplar arasındaki ihtilaflardan da faydalanan Esed rejimi, 2018 yılı Nisan ayında bölgeyi tamamen ele geçirmişti.

Bu tarihten itibaren bölgede rejim güçleri zaman zaman bombalı ve silahlı saldırılarla hedef alınsa da, Doğu Guta'da bu boyutta bir saldırı meydana gelmemişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.