Doğu Perinçek Rusya'yı savundu: "Böyle giderse Erdoğan Türkiye'nin başında duramaz"

Doğu Perinçek Rusya'yı savundu: "Böyle giderse Erdoğan Türkiye'nin başında duramaz"

Doğu Perinçek katıldığı bir televizyon programında "Ukrayna'ya silah ver, Suriye'de Türkiye'nin başına iş açacak türlü işlere gir, Türkiye bunu kabul eder mi Türk milleti başında tutar mı?" şeklinde konuştu.

Habertürk'te Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında Esed rejiminin İdlib'deki Türk konvoyuna yaptığı saldırı ve bu çerçevede Türk dış politikası ele alındı. 

Konuklar arasında bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuya ilişkin sözlerine "Bizim şu anda dört tane milli mevzimiz var. Birincisi güneydoğuda terörü temizlemek ki büyük oranda temizledik. İkincisi Suriye'de terör örgütlerini temizlemek, üçüncüsü Doğu Akdeniz ve Kıbrıs, Dördüncüsü de Kudüs." diye başladı. 

"Ukrayna'yı Rusya'ya karşı silahlandırarak Türkiye devleti yönetilir mi?"

Bu konuda bütüncül strateji kurulması gerektiğini savunan Perinçek, "Rusya'nın uçağını düşürdük, Rusya buna karşı 5 uçağımızı düşürüp 500 askerimizi öldürmedi. Çünkü bu Rusya'nın da Türkiye'nin de lehine değil. İntikam çığlıkları ile devlet yönetilmez. Zaten 76 Suriye askeri bizim ateşimizle vurulup öldürülmüş. Bundan sonra devlet aklıyla hareket etmek lazım." dedi. 

Ukrayna'ya 200 milyon liralık silahın verilmesini Türk devleti adına bir felaket olarak niteleyen Doğu Perinçek, sözlerine, "Çünkü siz Rusya'ya karşı Ukrayna'yı silahlandırıyorsunuz. O zaman siz Doğu Akdeniz'de, Kudüs'te İsrail'e karşı, Suriye'nin kuzeyinde ABD'ye karşı, doğumuzda hangi politikayı izleyeceksin? Ukrayna'yı Rusya'ya karşı silahlandırarak Türkiye devleti yönetilir mi?" diye devam etti. 

"Ukrayna politikası rezalet"

Bunu bir felaket, çok büyük bir yanlış olarak niteleyen Perinçek, "Siz bir yandan Putin'le telefon görüşmeleri yapacaksınız. Putin ile Rusya ile stratejiler kuracaksınız. Hamasetle devlet yönetilmez. Bizim milli hedefimiz nedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü Türk askeri sağlayamaz. Rus ve İran askeri de sağlayamaz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü Suriye ordusu sağlayacaktır, biz de destek olacağız. Aksi takdirde ne Kıbrıs'ı koruyabilirsiniz, ne Doğu Akdeniz'deki haklarımızı koruyabilirsiniz, ne de Libya politikamızı sürdürebiliriz.

Kırım'a gelince, Kırım'ı ilhak diye bir projemiz var mı? Kırım ya Rusya'nın ya da Ukrayna'nın olacak. Rusya ile bir strateji kuruyorsunuz, Ukrayna ise ABD ile birlikte 13 Kasım 2018'de TürkAkımı'nı engellemek için anlaşma yapıyor. Ukrayna açıkça Türkiye'yi hedef alıyor. Türkiye'ye düşmanlığını ilan ediyor. Ukrayna politikası rezalet. Böyle devlet yönetilmez, bunun bedellerini ağır öderiz." ifadelerini kullandı.

"Türk milleti başında tutar mı?"

Perinçek bu konudaki sözlerini "Ukrayna'ya silah ver, Suriye'de Türkiye'nin başına iş açacak türlü işlere gir, Türkiye bunu kabul eder mi Türk milleti başında tutar mı?" diye tamamladı. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum