Dolandırıcılık davasında rekor hapis talebi: 3 bin 900 yıl

Dolandırıcılık davasında rekor hapis talebi: 3 bin 900 yıl

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Anadolu Farm firması yöneticisi İsa Karademir hakkında bin 560 ila 3 bin 900 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Çiftlik Bank benzeri sistemle üyelerinden para topladığı iddiasıyla internet üzerinden faaliyet yürüten Anadolu Farm firması yöneticisi İsa Karademir hakkında bin 560 ila 3 bin 900 yıl arasında değişen hapis cezaları talep etti.

Rekor ceza isteminin yapıldığı ve 195 kişinin şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede 41 şüpheli yer alıyor.

Örgüt lideri İsa Karademir'in yanı sıra 4 zanlının da yönetici olarak yer aldığı iddianamede "suç işlemek için örgüt kurmak", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "banka ve bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlarından çeşitli cezalar isteniyor.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin kabul edilmesinin ardından çatı davanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

Yaklaşık 1,5 yıl önce kurulduğu belirtilen firma hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da inceleme başlatmış, firmanın banka hesaplarına bloke konulmuştu.

Soruşturma kapsamında daha önce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında Anadolu Farm Şube Müdürü İsa Karademir'in de bulunduğu 10 firma yöneticisi ve çalışanı tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.