Dolar kurunda dalgalanmanın devam etmesi bekleniyor

Dolar kurunda dalgalanmanın devam etmesi bekleniyor

Yoğun lokal talebi ile dün yükselişin sürdüğü kurda dalgalanmanın devam etmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın (TCMB) olağanüstü toplanarak aldığı 300 baz puanlık faiz artırım kararına rağmen düşüşü alım fırsatı olarak kullanan lokallerin yoğun dolar talebi kurda yüksek seyrin sürmesine neden olurken, dolar/TL'de dalgalanmanın da devam etmesi bekleniyor.

TCMB Ocak 2014'ten beri ilk kez gerçekleştirdiği olağanüstü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında geç likidite penceresi borç verme faiz oranını 300 baz puan artırdı. Bu artışa rağmen henüz TL'ye olan güvenin tam olarak tesis edilemediği, kurun gerilediği seviyeleri fırsat olarak gören bireysel yatırımcı ile yüksek döviz borçları nedeniyle şirketlerin talebiyle kurda faiz artışı sonrası ilk düşüş tepkisinin devam edemediği belirtiliyor.

Olağanüstü PPK toplantısı öncesi 4.9290'a kadar yükselerek tarihi zirveyi gören dolar/TL, faiz artırım kararı sonrası ilk tepki olarak 4.5433'e kadar gerilemişti. Dün güne 4.63'ün altında başlayan kur 4.79'a kadar yükseldi. Dün akşam saatlerinde 4.7600/4.7640 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah saat 09:00'da 4.7786/4.7848 seviyesinde bulunuyor.

Sepet bazında TL bu sabah 5.1879/5.1932, euro/TL ise 5.5950/5.5990 seviyesinde bulunuyor.

GCM Menkul Araştırma Uzmanı Enver Erkan, "Kurun geldiği seviyeler itibariyle yapılan faiz artırımının etkisi geçiyor, bu durumda TL tekrar değersizleşme eğilimine girebilir gibi bir görüntü var. Bu durumda para politikasında tekrar hamle yapılması gereken bir durum olabilir. AK Parti dün seçim beyannamesini açıkladı. Ekonomi ile ilgili başlıklar önemli, serbest piyasa koşullarına bağlı kalınacağına dair doğru ifadeler var ancak piyasa henüz yeterince güven inşa edebilmiş değil" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.