Dolar kurunda son durum

Dolar kurunda son durum

ABD-Çin arasındaki olumlu ticaret müzakereleri ve Moody's'in açıklamalarının ardından dolar/TL kuru güne 5.31 civarında yatay seyirle başladı.

ABD-Çin ticaret görüşmelerine yönelik gelişmelerin dün yarattığı küresel olumlu havanın Moody's açıklamaları ve iç nedenlerle sınırlı yansıdığı dolar/TL güne 5.31 civarında yatay başladı.

Kur saat 09:15'de 5.3130'da yer aldı. Aynı saatte euro/TL 6.0385 seviyesinden alıcı buldu. Dolar endeksi ise 96.393 seviyesinde.

Piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmalarını bekliyor. Powell, bugün TSİ 18:00'da Senato Bankacılık Komitesi'nde, yarın ise Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde ABD para politikası ve ekonomisine ilişkin sunum yapacak.

Piyasalar için küresel bazda en önemli risk unsurları olarak ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ile Brexit konusu görülüyor.

Asya borsaları, yatırımcıların ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasına varıp varamayacaklarını görmek için beklemeleriyle beş ayın zirvesinden gerilerken, sterlin İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit son tarihini erteleyeceği umutlarıyla yükseldi.

Bankacılar dün küresel olumlu havanın TL'deki etkisinin benzer para birimlerine göre sınırlı kaldığını, burada Moody's açıklamalarının ve seçim öncesi ekonomideki yavaşlama ve enflasyona ilişkin belirsizliğin etkili olduğunu belirttiler.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi büyümesini artırmaya yönelik tedbirlerin bankaların kredi notu için negatif olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.