Tanzim noktalarında yer alacak bakliyatın satış fiyatları belli oldu

Tanzim noktalarında yer alacak bakliyatın satış fiyatları belli oldu

Tanzim satış noktalarında bugünden itibaren satılmaya başlanan nohutun fiyatı 5.50 TL, yeşil mercimek 4.50 TL, pirinç ise 6 TL.

Tanzim satış noktalarında bugünden itibaren satışına başlanan bakliyat ürünlerinin fiyatları belli oldu.

Sabah gazetesinden Betül Alakent'in haberine göre, İstanbul ile eş zamanlı olarak Ankara'daki tanzim satış noktalarında domates, salatalık, soğan, patates, kabak, biber ve patlıcandan sonra nohut, yeşil mercimek ve pirinç gibi bakliyat çeşitleri de yer alacak.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) temin edilecek bakliyat ürünlerinde, nohut ve mercimek 2'şer kilogramlık, pirinç ise 5 kilogramlık paketler halinde satışa sunulacak. İlk kez satış noktalarındaki tezgahlara çıkarılacak elma ise kilosu 3 liradan satılacak.

Tanzim satış noktalarında satışa sunulacak ürünler marketlere göre yaklaşık yüzde 40, toptan fiyatlara göre ise nohutta yüzde 30, yeşil mercimekte ise yüzde 20 daha ucuz olacak. 8-9 milimetrelik nohudun kilosu tanzimde 5.50 TL'den satılırken, marketlerde 7.25 TL, toptancılarda ise 8 TL. Tanzimde 4.50 TL'den satılan yeşil mercimeğin kilosu ise toptancılarda 5 ila 6 TL arasında değişirken, marketlerde 5.75 ila 6.45 TL arasında. Tanzimde 6 TL'den satılan Osmancık pirinç ise markette en ucuz 7.45 TL.

Tanzim satış noktalarındaki fiyatlar şöyle:

- Nohut: 5.50 TL

- Yeşil Mercimek: 4.50 TL

- Pirinç: 6 TL

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.