Dolar ve Euro güne rekor seviyede başladı

Dolar ve Euro güne rekor seviyede başladı

Bu hafta yeniden yükselişe geçen döviz kurları, bugüne rekorla başladı. Dolar/TL zirvesini 7,90'ın üzerine taşırken euro/TL ise 9,32'yi aştı.

Küresel piyasalarda iyimserlik havası yaşanıyor. Bu iyimserliğin nedeni ise ABD'de ekonomiye daha fazla destek verileceğine dair yeniden canlanan umutlar.

Dolar 7,90'ı aştı

Dolar/TL 7,93 seviyelerini test ederek tarihi zirvesini yenilerken, euro/TL de 9,32'yi aşarak rekor tazeledi.

Dünya'nın haberine göre, jeopolitik gelişmeler, TL'de negatif ayrışmanın temel gerekçesi olarak gösteriliyor. Bu arada Merkez Bankası (TCMB) ise likidite adımlarıyla piyasaya sağladığı fonlamanın maliyetini yükseltmeye devam ediyor. Dün itibarıyla ortalama fonlama maliyeti yüzde 11.47'ye yükseldi.  Gecelik faizler bankanın faiz koridorunun üst bandı olan yüzde 11.75'i de aşarak yüzde 12'nin üzerine çıkarken, bankanın sıkılaştırma adımları devam ediyor.

Altında yatay seyir

Altın fiyatları ABD'de ekonomiye daha fazla destek verileceğine dair yeniden canlanan umutların etkisiyle yatay seyrederken yatırımcılar dünyanın en büyük ekonomisinin durumuna yönelik daha fazla gösterge için günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD işsizlik maaş başvurularını bekliyorlar.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı önceki seansta yüzde 1,1 yükseldikten sonra bugün 1.884 dolarda yatay seyrediyor. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,2 gerileyerek 1.887 dolardan işlem görüyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.