1 İngiliz Sterlini 10 lirayı aştı

1 İngiliz Sterlini 10 lirayı aştı

Türk Lirası gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı değer kaybetmeye devam ediyor.

Türk Lirası, gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı değer kaybetmeye devam ediyor. Bu duruma paralel olarak Sterlin/TL kuru dün 10'u aştı.

Merkez Bankası'nın geçen haftaki 200 baz puanlık faiz artırımıyla değer kazanan TL, jeopolitik risklerle birlikte bu hafta yeniden ABD Doları, Euro ve Sterlin karşısında değer kaybetti.

Dolar/TL kuru 7,85 seviyesini aşarak yeniden rekor kırdı. Euro/TL 9,16, Sterlin/TL de 10,09 seviyelerini aştı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık-Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalar ve Türkiye'nin bu soruna müdahil olması piyasalara yansıdı ve TL cinsi varlıklarda satış baskısı arttı.

İngiltere'nin para birimi olan Sterlin özelinde yaşanan değer kazancı da TL'nin değer kaybetmesinde etkili oldu.

İngiltere Merkez Bankası yetkililerinden negatif faizin henüz düşünülmediği yönündeki açıklamalar ve Brexit müzakerelerin etrafındaki olumlu hava Sterlin'in ABD Doları karşısında da değer kazanmasını sağladı.

'Piyasalara soğuk su serpti'

Pazartesi günü İngiltere Merkez Bankası'ndan negatif faize karşı açıklamalar yapılması ve Brexit görüşmelerine ilişkin olumlu havanın üzerine Sterlin, ABD Doları karşısında yüzde 1,4 değer kazandı.

Bu ay boyunca daha düşük bir seyir izleyen Sterlin bu gelişmeler üzerine 1,29 dolara çıktı.

Sterlin, Euro karşısında da yüzde 1 değer kazandı.

İsviçre bankası UBS'in İngiltere faizleri biriminin başında bulunan John Wraith, Financial Tiems gazetesine yaptığı açıklamada, "Ramsden negatif faizler görüşü üzerine biraz daha soğuk su serpti" dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.