'Brexit Fransa'ya 150 milyar euro kazandıracak'

'Brexit Fransa'ya 150 milyar euro kazandıracak'

Brexit sonrası İngiltere'den Fransa'ya yaklaşık 150 milyar euro para akışı gerçekleşeceği bildirildi.

Fransa Merkez Bankası, Brexit sonrası geçiş döneminin sona ereceği yıl sonuna kadar finans kuruluşlarının İngiltere'den Fransa'ya yaklaşık 150 milyar euro para akışı gerçekleştireceğini açıkladı.

Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau yaptığı açıklamada, "Hızlı para akışı, hem Fransız gruplarının varlıklarını İngiliz şubelerinden ülkeye taşımasını hem de İngiltere merkezli 43 kuruluşun Fransa'da ticaret yapmaya devam edebilmelerini sağlamak için hareket etmesini içeriyor" dedi.

Ödeme hizmetleri gibi konularda hazırlıksız yakalanmamak için süreci derhal hızlandırması gereken "bir avuç küçük şirket" kaldığını söyleyen Villeroy "Çoğunluğu yatırım şirketi" olmak üzere 31 finans oyuncusunun daha Fransa'ya kayıt yaptırmak istediğini ve başvuruların piyasa gözlemcisi ACPR tarafından incelendiğini de belirtti.

İngiltere'deki takas merkezlerine çok fazla bağlı kalmaktan kaynaklanan finansal istikrar risklerine de değinen Merkez Bankası Başkanı ayrıca, "Yeni bir likidite havuzunun" ortaya çıkmasını desteklemek için kıtada "cazip bir takas arzına" ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.