Brexit sonrası İngiltere'den AB'ye işçi göçü artıyor

Brexit sonrası İngiltere'den AB'ye işçi göçü artıyor

Sosyal iş ağı platformu LinkedIn, Brexit ve koronavirus sonrası İngiltere'den AB'ye işçı akını olduğunu açıkladı

Linkedin veri tabanına göre, geçen yıl Brexit ve koronavirüs şoklarının etkisiyle İngiltere’den AB'ye çalışmak için gidenlerin sayısı İngiltere’ye gelenlerin sayısını geçti.

2021’in ilk aylarında da İngiltere’den işçi akınının ivmelendiği belirtildi. Yaşanan bu durum, İngiltere’nin iş gücünün yeniden şekillendiğini ve bunun ekonomik toparlanma üzerinde etkileri olabileceğini gösteriyor.

LinkedIn Kıdemli Ekonomisti Mariano Mamertino, 2 trend görüldüğünü belirterek “Bir tanesi, İngiltere’den AB’ye gidenler, diğeri de AB dışı ülkelerden İngiltere’ye olan göç...” dedi.

İngiltere’nin 2016’da Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı, göç konusunu da siyasi tartışmaların merkezine oturtmuştu.

Koronavirüsü kontrol altına almak için 3 kez uygulanan karantinalar ve göçmen konusundaki sert kısıtlamaların ardından ekonomistler Covid-19 kuralları gevşetildiğinde firmaların yeterince çalışan bulup bulmayacağını tartışıyor.

Bazı ekonomistler 1 milyondan fazla yabancı işçinin 2020’de ülkeyi terk etmiş olabileceğini hesaplıyor. Hükümet verilerine göre ise azalan işçi sayısı 180 binin altında.

LinkedIn üyeleri en çok Almanya, Fransa ve İspanya’ya giderken İngiltere’ye en fazla Hindistan, Nijerya ve Güney Afrika’dan girişler oldu. AB dışından ülkeye en fazla göç edenler yazılım ve bilişim sektörü çalışanları oldu.

Kaynak: Bloomberg HT

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.