Dolarda hızlı yükseliş

Dolarda hızlı yükseliş

TCMB'nin faiz artıracağı beklentisiyle 6.33 seviyelerine kadar inen dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi.

Dolar, faiz kararının açıklanacağı kritik güne yatay seyirle başladı. Sabah ilk işlemlerde dolar/TL 6.3530 ve euro/TL 7.4020 seviyesinde bulunuyordu.

Kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TESK genel kurulunda yaptığı açıklamalar sonrasında yukarı yönlü hareketlendi ve 6.46 seviyesinin üzerine çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle faiz konusundaki hassasiyetim aynı, değişen bir şey yok. Merkez Bankası bağımsız ya dolayısıyla o kendi kararını kendi alır, ayrı. Yüzde 50'lere varan faiz oranları isteniyor. Bu gerçek ortadayken faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayız, vesile olamayız." dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar, 6.4581 seviyesine kadar çıktıktan sonra saat 12:15'te yüzde 1,5 yükselişle 6.44 seviyesinde yer aldı. 7.51'e kadar çıkan euro/TL ise aynı dakikalarda 7.4850 seviyesindeydi. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.