Dolar/TL tüm zamanların rekorunu kırdı

Dolar/TL tüm zamanların rekorunu kırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir canlı yayında, "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" sözlerinin ardından dolar/TL paritesinde sert yükseliş yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir canlı yayında, "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" sözlerinin ardından dolar/TL paritesinde sert yükseliş yaşandı. Dolar, Türk Lirası karşısında yaklaşık yüzde 2.5 değer kazanarak 8.78 seviyesine geldi.

TRT ortak yayınına katılan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüştüğünü söylerken, "Bizim bir defa faizleri düşürmemiz şart. Onun için de temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından dolar/TL paritesi sert yükseldi. Saat 00.24 itibariyle 8,7795 seviyesine yükselen dolar/TL, tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş oldu. Dolar/TL an itibarıyla 8.63 seviyelerinde.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.