Dolar/TL'de son durum

Dolar/TL'de son durum

Türk Lirası negatif ayrışmayla gelişen para birimleri içinde düşüşlere öncülük etti. Piyasaların odaklandığı haber akışının başında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yapılan yeni atama geldi.

Türk Lirası yeni işlem gününde gelişen ülke para birimlerine kıyasla negatif ayrışma sergileyerek gün içerisinde en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu.

İlk işlemlerin 8,21 seviyesinden geçtiği Dolar/TL kurunda 8,34 seviyesine ulaşıldıktan sonra 8,30 civarında bir seyir izleniyor.

Bloomberg Dolar Endeksi'nin yatay seyrettiği izlenirken, Türk Lirası ile birlikte en çok değer kaybeden ülke para birimleri Hindistan Rupisi ve Güney Afrika Randı oldu.

Türkiye'nin risk primi 470 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi ise yüzde 19,15 seviyesinde.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizinin yükselmesi de dolar/TL üzerindeki baskıyı artırdı. Haftaya yüzde 1,65 civarında başlayan ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizi, iki günde 10 baz puandan fazla artarak yüzde 1,76 seviyesine ulaştı. Böylece faizler 18 Mart'ta ulaştığı zirveyi de geçerek 2021'in en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

TCMB'ye Morgan Stanley'den başkan yardımcısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'nın görevine son verildi, yerine Mustafa Duman getirildi.

1969 yılında doğan Mustafa Duman, ODTÜ İşletme Bölümü mezunudur. Devamında City University CASS Business School, Londra’da MBA ve Marmara Üniversitesi Bankacılık Enstitüsü’nde Sermaye Piyasaları yüksek lisansı yapmıştır.

Morgan Stanley Menkul Değerler’de Ocak 2013’te Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2020’den itibaren vekaleten Genel Müdür, Mart 2020’den itibaren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Ağustos 2020’de asaleten Genel Müdür oldu. Bankacılık kariyerinde Denetim, Hazine, Risk Yönetimi ve CFO pozisyonlarında görev yaptı. Bir banka ve iki aracı kurum kuruluşunda kurucu takımın parçası olarak yer aldı. Kariyeri boyunca muhtelif iş alanlarındaki önemli projelerde süreç ve takımları yönetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.