Donbas'ta 2021 yılı içinde 26 Ukrayna askeri öldürüldü

Donbas'ta 2021 yılı içinde 26 Ukrayna askeri öldürüldü

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde bu yıl içerisinde 26 askerin öldürüldüğü bildirildi.

Ukrayna’nın doğusunu işgal altına alan Rus güçlerinin, 2021 yılının başından bu yana Ukrayna ordusuna yönelik düzenlediği saldırılarda 26 Ukraynalı asker öldü.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın sözcüsü Yuliya Mendel, Rus silahlı güçlerin 2021 yılın başından bu yana, yoğun bir şekilde saldırılara başladığını ifade etti. Sözcü, Temmuz 2020’de sağlanan ateşkes anlaşmasının başından yıl sonuna kadar 5, 2021 yılın başından bu yana 26 Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Dom televizyon kanalında dün açıklamalarda bulunan Mendel, Ukrayna’nın işgal altında bulunan Donbas topraklarına saldırmayı planlamadığını kaydederken, “Tüm dünya bugün Rus birliklerinin Ukrayna sınırlarının yakınında yoğunlaştırılmasından bahsediyor. Halihazırda doğu sınırımız boyunca 40 bin Rus askeri konuşlandırıldı. İşgal altındaki Kırım’da da 40 bin asker bulunuyor. Rusya saldırıya geçebilir mi? Evet, bunu 2014 yılında gördük. Fakat durumu soğukkanlılıkla değerlendirmeliyiz; panik yapmak ve durumu kötüleştirmek, tehdidin gerçekliğini küçümsemek kadar aptalca.” dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.