ABD'den Rusya'ya 'Ukrayna' uyarısı: Saldırganlığın bedeli olur

ABD'den Rusya'ya 'Ukrayna' uyarısı: Saldırganlığın bedeli olur

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna konusunda "saldırgan" bir şekilde hareket etmesinin sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna konusunda "saldırgan" bir şekilde hareket etmesinin sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

NBC televizyonunda katıldığı bir programda konuyla ilgili konuşan Blinken, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki bölgeye askeri yığınak yapmasının gerçek endişeleri olduğunu ifade etti.

Blinken, "Rusya 2014 yılındaki işgal sürecinden bu yana bölgeye en büyük askeri sevkiyatını gerçekleştirdi. Bu nedenle bölgedeki müttefiklerimizle yakın bir işbirliği içerisindeyiz." ifadelerini kullandı. Blinken ayrıca Rusya'nın "pervasız" bir şekilde hareket etmesinin "sonuçları olacağı" uyarısında da bulundu.

Ukrayna-Rusya gerginliği

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinde Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı güçlerin düzenlediği saldırıda 4 Ukrayna askerinin ölmesinin ardından bölgedeki gerilim artmaya devam ediyor.

Ukrayna askeri kaynakları Rusya'nın tatbikat bahanesiyle bölgeye askeri sevkiyat gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Rusya ise bu sevkiyatın kendi topraklarında gerçekleştiğini ve tarafların bunu anlayışla karşılaması gerektiğini savunuyor.

Ukrayna da doğu sınırındaki bölgeye sevkiyatlar yaparken, askeri uzmanlar bölgede Ukrayna ile Rusya arasında yaşanması muhtemel yeni bir çatışma dönemi için uyarılarda bulunuyor. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.