Rusya'dan ABD'ye: İran yaptırımlarını kaldırın

Rusya'dan ABD'ye: İran yaptırımlarını kaldırın

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin İran’la işbirliği yapılması nedeniyle uyguladığı yaptırımları kaldırması gerektiğini ifade etti.

Tahran’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “ABD’nin KOEP’i (Kapsamlı Ortak Eylem Planı) uygulamaya tam anlamıyla dönüş yapması gerektiğini söylerken, doğrudan İran’a karşı getirilen yasadışı yaptırımların yanı sıra İran’la işbirliği yaptıkları gerekçesiyle yabancı şirketlere uygulanan tüm yaptırımların kaldırılması gerektiğini de kastediyoruz” ifadelerini kullandı.

Lavrov, Rus şirketlerle mevcut olan anlaşmalar bakımından, ABD’nin yaptırımlarının Buşehr’deki projenin finanse edilmesinde bir sorun yaratıp yaratmayacağı olasılığı ile ilgili soru üzerine bu açıklamayı yaptı.

Lavrov, ABD’de sınırları dışında yetki kullanmaya yönelik bir tutumun gözlemlendiğini, AB’nin de bu tutumu uygulama eğilimi gösterdiğini, tüm meşru yöntemlerin yerini tek taraflı eylemlerin aldığını belirtti ve “Yasal sınırların dışında yetki kullanma girişimlerine son verilmeli” dedi.

‘İran’a 500 bin dozdan fazla Sputnik V aşısı gönderildi’

İran’a 500 bin dozdan fazla Sputnik V aşısının gönderildiği bilgisini veren Lavrov, “İranlı dostlarımızın da bugün teyit ettiği gibi, bu aşı etkinliğini kanıtladı. Pandemiyle mücadelede komşularımıza daha fazla yardım etmeye ve aşının İran’da üretimini organize etmeye hazırız ” dedi.

Kaynak: Sputnik

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.