Ukrayna: Rusya 40 binden fazla askeri sınıra yığdı

Ukrayna: Rusya 40 binden fazla askeri sınıra yığdı

Ukrayna, Rusya'nın doğu sınırındaki bölgeye 40 binden fazla asker yığdığını açıkladı.

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilimli süreç devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin sözcüsü Iuliia Mendel, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırındaki bölgeye 40 binden fazla, yine Kırım'a da 40 binden fazla asker konuşlandırdığını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşme talep ettiklerini belirten Mendel, bu taleplerine henüz bir yanıt alamadıklarını dile getirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Hamçak geçtiğimiz 30 Mart tarihinde mecliste yaptığı konuşmada Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınır hattına yoğun askeri sevkiyat yaptığını ifade etmişti.

Öte yandan ABD tarafının da yaptığı açıklamalarda, Rusya'nın 2014 yılında yaşanan süreçten bu yana Ukrayna sınırındaki bölgeye şimdiye kadarki en büyük askeri sevkiyatı gerçekleştirdiğini kaydetmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, doğu sınırında artan gerilim ve Rusya'nın sevkiyatlarıyla ilgili olarak temaslarda bulunmak üzere Paris'e gidecek.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.