Donbas'ta iki haftada 9 Ukrayna askeri öldü

Donbas'ta iki haftada 9 Ukrayna askeri öldü

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesini işgal altına alan Rus silahlı güçleri, Ukrayna ordusuna yönelik saldırılarına devam ediyor.

Ukrayna doğusundaki bölgeleri işgal altına alan Rus silahlı güçleri saldırılarını sürdürüyor. Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rusya'nın bugün 5 saldırı daha düzenlediği bildirildi. Saldırılar sonucu bir Ukraynalı askerin hayatını kaybettiği ifade edildi. "İşgalci güçlerin provokasyonları devam ettirdiği" vurgulanan açıklamada, “Rus işgalci güçleri, ateşkes ihlali suçlamalarını devam ettirmek amacıyla Ukrayna birliklerine saldırmayı sürdürüyor.” ifadeleri kullanıldı.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 6 Nisan tarihinde, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı telefon görüşmesinde, kapsamlı ateşkes rejiminin yürürlüğe girdiği 27 Temmuz 2020 tarihinden bu yana Donbas’ta 28 askerin öldüğünü bildirmişti. Zelenskıy, ölen 28 askerden 24’ünün bu yılın içinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Ukrayna ordusunun açıklamalarına göre Rus saldırıları sonucu Donbas’ta 26 Mart’ta 4, 5 Nisan’da 2 , 6 Nisan’da 2, 8 Nisan’da ise bir Ukraynalı asker öldü.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.