NATO: Rusya Ukrayna'dan çekilmeli

NATO: Rusya Ukrayna'dan çekilmeli

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, Rusya’yı, Donbas’taki ayrılıkçılara verdiği desteği sonlandırmaya ve kuvvetlerini çekmeye çağırdı.

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, 7 Nisan tarihinde Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirdi. Peach, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Zelenskıy, NATO’ya Rusya’nın artan saldırganlığı karşısındaki desteği nedeniyle teşekkür ederek, “NATO’nun Ukrayna’daki, ülkenin doğusundaki ve işgal altında bulunan Kırım’daki duruma gösterdiği ciddi ilgiye müteşekkiriz. Egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü sürekli destekledikleri için ortaklarımıza minnettarız.” dedi.

NATO'dan Rusya'ya: Güçlerini Ukrayna'dan çek

Donbas’ta Aralık 2020’den bu yana saldırılarda artış yaşandığını ve bu nedenle 20’den fazla askerin öldüğünü hatırlatan Zelenskıy, ülkesinin 27 Temmuz 2020’de varılan ateşkese sürekli olarak uyma çağrısı yaptığını vurguladı. Bunun yanı sıra Ukrayna Cumhurbaşkanı hibrit savaşta güçlü bir araç olan dezenformasyon konusuna da dikkat çekti.

NATO’dan yapılan açıklamaya göre, ittifakın Zelenskıy’ın Ukrayna’nın doğusundaki krizin barışçıl çözümü için kararlılığını takdir ettiğini belirten Peach, NATO’nun Ukrayna ile olan değerli ortaklığını ve Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam desteğini yineledi. Peach, Rusya’yı, Donbas’taki ayrılıkçılara verdiği desteği sonlandırmaya ve kuvvetlerini çekmeye çağırdı.

Peach, “NATO Müttefikleri, Rusya’nın Kırım’ı yasadışı ilhakı ve doğu Ukrayna’daki saldırgan eylemlerini kınamada birleşmiş durumdalar. Rusya’yı Ukrayna’nın doğusundaki militanlara verdiği desteği sona erdirmeye ve kuvvetlerini Ukrayna topraklarından çekmeye çağırıyoruz. Ukrayna, NATO’nun en yakın ve en önemli ortaklarından biridir ”. ifadelerini kullandı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı, NATO Askeri Komite Başkanı Peach ile görüştü

Ukrayna’nın Lviv şehrinde Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak ile görüşen Peach, örgütün Ukrayna’ya desteğinin devam edeceğini bildirdi. Ukrayna Ordusundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Peach ve Homçak, Ukrayna ve bölgedeki güvenlik durumunu ele aldı. Homçak da ziyaretin stratejik ortaklığa verilen önemi gösterdiğini ifade ederek NATO ve Ukrayna ordusu arasındaki ilişkilerin ivme kazandığını belirtti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.