Donbas'ta Ukrayna için savaşan Çeçen savaşçılara yaptırım

Donbas'ta Ukrayna için savaşan Çeçen savaşçılara yaptırım

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Milli Güvenlik Konseyi'nin Şeyh Mansur gönüllü taburunun komutanı Muslim Çeberloyevski ve grubun birkaç savaşçısı hakkındaki kişisel yaptırım kararını onayladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Milli Güvenlik Konseyi'nin Şeyh Mansur gönüllü taburunun komutanı Muslim Çeberloyevski ve grubun birkaç savaşçısı hakkındaki kişisel yaptırım kararını onayladı. 

Kavkaz Realiyi ajansına konuşan Şeyh Mansur Taburu'nun bir mensubu, "(Ukrayna saflarında) savaşa katılanlara 2 ay önce nişane verildi fakat onlar şimdi dolandırıcılarla aynı konuma düşürüldü" şeklinde konuştu.

Yaptırımlar, Ukrayna'da finansal yatırımda bulunma, bankacılık işlemleri, kamusal mülklerin özelleştirilmesi ihalelerine katılma haklarından ve bir dizi başka kısıtlamalardan mahrum bırakılmasını kapsıyor.

Şeyh Mansur Taburu, 2015'ten 2019'a kadar Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'in Mariupol ilçesindeki Rus ayrılıkçılara ve paralı askerlere karşı görev yaptı. Taburun 2019 yılında silahlarını Ukrayna makamlarına teslim ettiği fakat hâlen cephe hattına yakın bölgelerde merkezlere sahip olduğu biliniyor. 

Çeçen savaşçılardan teşkil olan Şeyh Mansur Taburu, Ukrayna'nın doğusunda Rusya destekli güçlere karşı Ukrayna saflarında savaşıyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.