DSÖ: Aşı yaygın olarak kullanılana kadar koronavirüs 2 milyon kişiyi öldürebilir

DSÖ: Aşı yaygın olarak kullanılana kadar koronavirüs 2 milyon kişiyi öldürebilir

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs aşının bulunup yayın şekilde kullanılmaya başlamasına kadar 2 milyon kişinin koronavirüs nedeniyle ölmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının, aşının bulunup yayın şekilde kullanılmaya başlamasına kadar 2 milyona ulaşabileceğini duyurdu.

DSÖ'nün acil durum ekibi lideri Dr. Mike Ryan, uluslararası işbirliği içinde adım atılmasaydı bu sayının çok daha yüksek olabileceğini söyledi.

Bugüne kadar dünya genelinde 32 milyon 800 binin üzerinde vaka tespit edildi, 994 bin 385 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayıları hızla artıyor. Bahar aylarında kontrol altına alınan virüs yayılma hızı yaz sonuna yeniden yükselmeye başladı. Özellikle en fazla vaka görülen ABD, Hindistan ve Brezilya’da toplam 15 milyondan fazla kişi Covid-19’a yakalandı.

Avrupa’da da son haftalarda vaka sayıları artışta. Dr. Ryan, bölgede her gün artan yeni vaka sayılarının “endişe verici” olduğunu söyledi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.