Dünya genelinde koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının sayısı 7 bini aştı

Dünya genelinde koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının sayısı 7 bini aştı

Uluslararası Af Örgütü tüm dünyada 7 binden fazla sağlık çalışanının koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Uluslararası Af Örgütü’nün araştırmasına göre, tüm dünyada 7 binin üzerinde sağlık çalışanı yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanarak, hayatını kaybetti.

K24'ün aktardığına göre, Uluslararası Af Örgütü Ekonomik ve Sosyal Adalet Birimi Direktörü Steve Cockburn konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"7 binin üzerinde kişinin, başkalarının hayatını kurtarmaya çalışırken ölmesi, sarsıcı boyutlarda bir krizdir. Güvenli bir iş ortamında çalışmak her sağlık çalışanının hakkıdır. Bu kadar yüksek sayıda kişinin nihai bedeli ödüyor olması bir skandal."

Uluslararası Af Örgütü, 13 Temmuz’da yayınladığı raporda, 3 binin üzerinde sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle öldüğünü tespit etmişti.

Af Örgütü verilerine göre, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının en yüksek sayılara ulaştığı ülkeler şöyle:

Meksika bin 320, ABD bin 77, Birleşik Krallık 649, Brezilya 634, Rusya 631, Hindistan 573, Güney Afrika 240, İtalya 188, Peru 183, İran 164 ve Mısır 159.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.