DSÖ: Korona salgını mevsimsel değil büyük bir dalga yaşıyoruz

DSÖ: Korona salgını mevsimsel değil büyük bir dalga yaşıyoruz

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün mevsimsel olmadığını, salgında ‘tek ve büyük bir dalga' yaşandığını vurguladı.

Özellikle kuzey yarımkürede yazın iyice kendini hissettirmesiyle birlikte salgın konusunda yaşanan rehavete karşı uyaran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün grip gibi olmadığını, salgında ‘tek ve büyük bir dalga’ yaşandığını vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, özellikle kuzey yarım kürede yaz aylarının etkisini artırmasıyla salgının gücünün azalacağına inananları uyararak, koronavirüsün mevsimsel eğilimleri takip eden grip gibi olmadığını belirtti.

Harris, “İnsanlar hâlâ mevsimleri düşünüyor. Hepimizin anlaması gereken şu ki; bu, yeni bir virüs ve bu, farklı davranıyor” ifadelerini kullandı. Harris ayrıca çaplı toplanmalara karşı da uyardı. 

Salgının olası ikinci ya da üçüncü dalgaları hakkında düşüncelere de değinen Harris, “Bu büyük bir dalga olacak. Yükselecek ve biraz alçalacak, en iyi şey onu yatay hale getirmek ve ayağımıza hafif hafif çarpan bir şey haline dönüştürmek" dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.