DSÖ: Asla eskiye dönüş olmayacak

DSÖ: Asla eskiye dönüş olmayacak

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus 'Gelecekte eski normale asla geri dönüş olmayacak' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle gelecekte eski normale geri dönüşün asla mümkün olmayacağını belirten Ghebreyesus, “Sizlere dürüst olacağım. Gelecekte eski normale asla geri dönüş olmayacak” ifadelerini kullandı.

Rudaw'ın haberine göre, Ghebreyesus, sıkı kuralların ve sosyal mesafe kurallarının uygulandığı bölgelerde salgının yavaşladığını dile getirirken bazı ülkeleri de tebrik etti.

Kanada, Çin ve Güney Kore’nin bu kurallara uyarak salgını kontrol altına aldığını belirten Ghebreyesus, “Bu hastalık, Dünya Sağlık Örgütü’nün karşılaştığı en ciddi ve kötü sağlık sorunu. Maske takmak ve kalabalık yerlerde bulunmamak gibi kuralları uygulayan ülkelerde vaka sayısı azalırken, diğer ülkelerde vaka sayısı arttı” dedi.

Öte yandan DSÖ’den geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yenmiş hastalara virüsün tekrar bulaşıp bulaşmayacağına ilişkin “tam bir cevabın” bulunmadığı, bu konuda araştırmaların “aktif şekilde” devam ettiği belirtilmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.