İyileşen hastanın yeniden koronavirüse yakalandığı belgelendi

İyileşen hastanın yeniden koronavirüse yakalandığı belgelendi

Hong Kong’da koronavirüse yakalanıp iyileşen bir adamın dört buçuk ay sonra tekrar virüse yakalanmasıyla ilk defa hastalığın yeniden bulaştığı belgelendi.

Yeni tip koronavirüs pandemisi ile ilgili en çok merak edilen sorulardan biri: "Covid-19 hastalığına yakalanan bir kişi ikinci kez enfekte olabilir mi?"

Hong Konglu bilim insanları yayınladıkları bir araştırmada, SARS-CoV-2 virüsüne yakalan bir hastanın dört buçuk ay sonra ikinci kez enfekte olduğunu kanıtladı.

Hong Kong Üniversitesinde görevli araştırma ekibinin kayıtlara geçirdiği vakanın, 33 yaşında bilişim uzmanı bir erkek olduğu belirtildi.

Uzman ekibi, "genetik dizilimin, hastaya nisan ve ağustos aylarında buluşan virüs türlerinin açıkça farklı olduğunu gösterdiğini" açıkladı.

Bilim insanları, "Birçokları iyileşen Covid-19 hastalarının, enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğuna inanıyor ancak bazı hastaların birkaç ay sonra antikor seviyesinin azaldığının kanıtı mevcut. Bulgularımız, SARS-CoV-2'nin, hastalar doğal enfeksiyon yoluyla bağışıklık kazanmış olsa bile soğuk algınlığıyla ilişkili diğer yaygın insan koronavirüslerinde olduğu gibi küresel insan nüfusunda sürüp gidebileceğini ortaya koyuyor " ifadesini kullandı.

Covid-19 aşıları gereksiz mi olacak?

Araştırmanın yazarlarından biri Dr. Kai-Wang, "Bu yeni bulgu geliştirilen aşıların gereksiz olacağı anlamına gelmiyor. Aşılama ile kazanılan bağışıklık, doğal enfeksiyondan farklı olabilir" dedi.

Uzmanlar, Covid-19'a yakalanıp iyileşenlerin maske takmayı ve sosyal mesafe kurallarına uymayı sürdürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.