Dünya Yahudi Kongresi Başkanı’ndan 'ulus devlet' eleştirisi

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı’ndan 'ulus devlet' eleştirisi

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder, İsrail Başbakanı Netanyahu ve yeni Ulus Devlet Yasası’nı eleştirdi.

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder, 14 Ağustos’ta New York Times gazetesinde yayımlanan yazısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, İsrail'de Dürzi, Hıristiyan ve Müslüman azınlığın hissettiği eşitlik ve aidiyet duygusunu zedelemekle suçladı.

Evlilik töreni gerçekleştiren konservatif hahamların tutuklanması, eşcinsellerin taşıyıcı annelik yasasının dışında tutulması gibi olayları vurgulayan Lauder, “Bu durum, demokratik Yahudi devletinin, eşitlikçi ve demokratik özellikleri sınanıyormuş izlenimi yaratıyor” dedi.

Öte yandan Ronald Lauder, Netanyahu Hükümeti'ne “İsrail hükümeti bilinçsiz de olsa Yahudilik ile aydınlanma arasındaki antlaşmayı baltalarken, çağdaş Yahudi varoluşunun özünü parçalıyor” eleştirisini getirdi.

Lauder yaşadığı hayal kırıklığını ise “İsrail bir mucizedir. Diaspora Yahudileri, her zaman İsrail’in başarılarını takdir eder ve ikinci evi olarak görür. Ancak bugün, bazıları sevdiği bu devletin yolunu kaybedip kaybetmediğini düşünmeye başladı” sözleri ile dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.