İsrail'de 'Yahudi ulus devlet' yasası ikinci kez protesto edildi

İsrail'de 'Yahudi ulus devlet' yasası ikinci kez protesto edildi

İsrail Parlamentosu tarafından kabul edilen "Yahudi ulus devlet" yasası, Dürzi ve Yahudilerin katılımıyla protesto edildi.

Hafta sonu Tel Aviv’de toplanan binlerce kişi, İsrail’de demokrasi ve azınlık haklarına zarar vermesinden endişelendikleri "Yahudi ulus devlet" yasasını protesto etti.

Gösteriler, Tel Aviv’deki İshak Rabin Meydanı’nda, İsrail nüfusunun yüzde 17’sini oluşturan Arapları temsilen İsrail Arap azınlığı tarafından organize edildi.

Atılan sloganlarda yeni kanunun "ırkçı" olduğu vurgusu yapıldı. Arapların düzenlediği bu gösterilere, Dürzi köylerinden ve Yahudi İsraillilerden de katılım oldu.

Gösterilere katılan binlerce Arap, hep birlikte "Kanımız, canımız sana feda olsun Filistin" sloganı attı. Yahudiler ise, "Yahudi ulus devlet yasası düşsün" dedi.

Bu, Dürzilerin "Yahudi ulus devlet" yasasına karşı düzenlediği gösterilerden sonra İsrail'de azınlıkların düzenlediği ikinci gösteri oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.