"Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksulluk çekiyor"

"Dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksulluk çekiyor"

Birleşmiş Milletler'in (BM) raporuna göre, her 6 çocuktan biri aşırı yoksulluk çekiyor.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dünya Bankası’nın ortak yayınladığı bir rapora göre, dünyada 333 milyon çocuk aşırı yoksulluk içinde. Bu her 6 çocuktan birinin aşırı yoksulluk çektiğini ortaya koyuyor.

"Uluslararası Açlık Sınırına Göre Yoksulluk İçinde Yaşayan Çocuklar" isimli rapora göre, günde 2,15 dolar sınırının altında yaşayan ve "aşırı yoksulluk içinde" olarak kabul edilen çocuk sayısının 2013'ten 2022'ye yüzde 13 azalarak 383 milyondan 333 milyona gerilediğine işaret edildi ancak, COVID salgını nedeniyle hedeflenenden 30 milyon çocuk geride kalındığı belirtildi.

Raporda gelecek hafta New York'ta başlayacak BM Genel Kurul toplantılarında BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin de ele alınacağına işaret edilerek, bu hızda gidilirse 2030'a kadar çocuklarda yoksulluğun bitirilmesi hedefine ulaşılamayacağı kaydedildi.

Sahra Altı Afrika bölgesinin çocuk yoksulluğunda en büyük yükü taşıdığına işaret edilen raporda, dünyadaki "aşırı yoksulluk içindeki" çocukların yüzde 40'ının bu bölgede olduğu belirtildi.

Raporda ayrıca bu bölgede 2013'te yüzde 54,8 olan çocuk yoksulluğu oranının da 2022'de yüzde 71,1'e çıktığı belirtildi.
UNICEF ve Dünya Bankası, hükümetlere ve paydaşlara çocuk yoksulluğunu bitirmek için bu konuya öncelik verilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: VOA Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.