Dünyada koronavirüsten ölenlerin sayısı 18 bini geçti

Dünyada koronavirüsten ölenlerin sayısı 18 bini geçti

Dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bini geçti.

Dünya genelinde koronavirüs (Covid-19) bulaşan kişi sayısı 410 bini aşarken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 18 bini geçti. Tedavi sonrası iyileşenlerin sayısı ise 107 bin oldu.

İşte Covid-19 nedeniyle dünya genelinde yaşanan son gelişmeler:

İran'da Covid-19 teşhis kiti üretilmeye başlandı

İran'da bir şirket koronavirüs teşhis kiti üretmeye başladığını duyurdu. İran medyasına konuşan bir medikal şirket yöneticisi, şirket bünyesinde üretilen Covid-19 gerçek zamanlı PCR teşhis kitlerinin Sağlık Bakanlığının onayından geçtiğini açıkladı. Aynı yetkili, kitlerin kalite kontrol testlerini geçmesinin ardından seri üretimine geçildiğini aktardı. İran Sağlık Bakanlığı, 24 Mart itibarıyla ülkede Covid-19 kaynaklı can kaybının 1934'e yükseldiğini, vaka sayısının ise 24 bin 811 olduğunu açıklamıştı.

İsrail'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 4’e yükseldi

İsrail'de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Sağlık Bakanlığı, ülkede tespit edilen Covid-19 vaka sayısının bin 930'a ulaştığını duyurdu.

ABD'de ekonomiye 2 trilyon dolarlık teşvik paketi

ABD Kongresi'nde her iki partinin temsilcileri, koronavirüs etkisi altındaki ekonomiyi destekleyecek 2 trilyon dolarlık tedbir ve teşvik paketi üzerinde uzlaşı sağladı.

Taraflar arasındaki müzakere ve anlaşmazlıklar günlerdir devam ediyordu.

ABD'de Covid-19 kaynaklı işsizlik başvurularında büyük artış yaşanıyor

ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle işsizlik yardımı başvurularında ciddi artış oldu. Yoğunluktan dolayı bazı eyaletlerdeki başvuru merkezlerinin internet sayfası çökerken, bazı eyaletlerde işsizlik kurumlarının telefonları kilitlendi. Amerikan medyasında yer alan bazı haberlere göre, uzmanlar ABD’de sadece geçen hafta 1,5 milyon yeni işsizlik başvurusunun yapıldığı tahmininde bulundu.

Kolombiya'da genel karantina uygulaması başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle 3 kişinin öldüğü, 378 kişide de virüsün tespit edildiği Latin Amerika ülkesi Kolombiya’da genel karantina uygulaması başladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.