'Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı' listesi yayınlandı

'Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı' listesi yayınlandı

'Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı Listesi'nde birinci sırada Katar Emiri Temim bin Hamad es Sani bulunurken onu Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz es Suud, İran Lideri Ayetullah Hamaney ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izledi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi'nin 'Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı' listesinin 2022 yılı sonuçları açıklandı.

Müslümanlar üzerinde belli bir etki bırakan kişiler bu listeye girebildi.

Listede ayrıca kültürel, ideolojik, ekonomik, siyasal ve benzeri alanlarda dünyadaki Müslümanlar üzerinde bir etki oluşturan kişilere hak tanındığı açıklandı.

Bu kapsamda listenin zirvesinde Katar Emiri Temim bin Hamad es Sani yer aldı.

Katar Emiri Sani'yi Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz es Suud ve İran Lideri Ayetullah Hamaney izledi.

Erdoğan birinciliği kaptırdı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı listesinde dördüncü sırada yer aldı. Erdoğan geçtiğimiz sene listenin zirvesindeydi.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden İsmailağa Cemaatinin eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ise listede 34. sırada.

Öte yandan yirmi yıl süren savaşın ardından geçtiğimiz yıl Afganistan'da yönetimi devralan Taliban'ın lideri Hibetullah Ahundzade listede 50. sırada yer aldı.

Listede ilk 50 kişinin ardından kalan 450 kişi karışık bir sırayla verildi. Bu 450 kişi arasında El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri, Ürdünlü din adamı Ebu Muhammed el Makdisi, Suriye'deki Tahriru'ş Şam Heyeti'nin lideri Ebu Muhammed el Cevlani, Somali'deki Eş Şebab hareketinin lideri Ahmed Ömer ve Endonezya'daki cihat yanlısı hareketlerin manevi lideri sayılan Ebubekir Beşir de yer aldı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum