Dünyanın yüzde 10'u aşırı yoksulluk düzeyinde

Dünyanın yüzde 10'u aşırı yoksulluk düzeyinde

Dünya Bankası yoksulluk verilerini açıkladı. Dünyanın yüzde 10'u temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde parayla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Dünya Bankası, en yoksul kesimin günlük gelirine dair verileri açıkladı. Yüz milyonlarca kişinin, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak düzeyde parayla yaşamını sürdürmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Yüzde 10'luk kesim aşırı düzeyde yoksul

Dünya Bankası’nın son verilerine göre, yer kürede nüfusun yüzde 10’u aşırı düzeyde yoksulluk çekiyor. Yani 736 milyon civarında kişinin günlük geliri 2 doların altında.

Aşırı yoksulluk çekenlerin oranı, düşük gelirli ya da siyasi karmaşa ve çatışmaların pençesindeki ülkelerde yüksek. Özellikle Suriye ve Yemen'de yoksulluk yüksek seviyede. Sahra altı Afrika ülkelerinde yaşayanlar da hayatlarını idame ettiremeyecek seviyede gelire sahip.

Yardımlar BM hedeflerine uzak

Uzmanlara göre, birçok ülke yardım konusunda Birleşmiş Milletler'in (BM) belirlediği hedefin gerisinde.

BM'nin hedefleri ve uygulanan programlar doğrultusunda, geçtiğimiz yıllarda aşırı yoksullukla mücadelede dünya genelinde bazı kazanımlar da elde edildi.

25 yılda 1 milyardan fazla insan aşırı yoksulluktan kurtuldu. Ancak ortaya çıkan bu tabloyla 2030 yılı için belirlenen “Aşırı yoksulluğa son verme” hedefine ulaşılamayabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.