"İklim değişikliğinden en çok yoksullar etkileniyor"

"İklim değişikliğinden en çok yoksullar etkileniyor"

Fırtına, kasırga ve sel gibi olağanüstü hava olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısı yoksul ülkelerde daha fazla.

Yardım kuruluşu Oxfam'ın "Uprooted by Climate Change" (İklim değişikliğiyle köklerinden koparılanlar) adlı raporuna göre, yoksul ülkelerde yaşayanlar, olağanüstü hava olayları nedeniyle refah düzeyi yüksek ülkelerde yaşayanlara oranla beş kata daha fazla yaşadıkları bölgeyi terk etme riskiyle karşı karşıya.

Oxfam, Birleşmiş Milletler İklim Konferansı öncesinde ilkim değişikliğinin önünde geçmek için daha fazla tedbir alınması çağrısını yaptı. Organizasyon bu bağlamda fosil yakıtlar yerine yenilenebilir enerjilerin tercih edilmesi ve yoksul ülkelere daha fazla destek sağlanmasını talep etti.

DW'nin aktardığına göre Oxfam İklim Uzmanı Jan Kowalzig "İklim değişikliği açlık ve yoksulluğun tırmanmasına, giderek daha fazla insanın yerini yurdunu terk etmesine neden oluyor" açıklamasını yaptı. Kowalzig, ilkim değişikliğinden etkilenen kesimin, iklim değişikliğine ise hemen hemen hiçbir katkısının olmadığına dikkat çekti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.