'Ebu Hanzala' olarak tanınan Halis Bayuncuk tahliye edildi

'Ebu Hanzala' olarak tanınan Halis Bayuncuk tahliye edildi

"Terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan yargılanan ‘Ebu Hanzala’ kod adlı Halis Bayancuk'un, bugün çıktığı duruşmanın ardından tahliye edildiği öğrenildi.

Karar'ın haberine göre, "Terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 3 yıldır tutuklu olarak yargılanan ‘Ebu Hanzala’ olarak tanınan Halis Bayuncuk'un, bugün çıktığı duruşmanın ardından tahliye edildiği öğrenildi. 

2017 yılında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Bayuncuk, “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan yargılanıyordu.

Duruşması bugün Sakarya Adliyesi’nde görülen Bayuncuk, duruşmaya Silivri Cezaevi’nden SEGBİS sistemiyle bağlandı.

"12 buçuk yıl ile yargılanıyordu"

2017 yılında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Bayuncuk, “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 12.5 yıl hapis cezası ile yargılanıyordu.

"Tahliye edilmeden yakalama kararı çıkarıldı"

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla üç yıldır tutuklu yargılanan Bayuncuk’ın, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ara kararıyla tahliyesi kararlaştırıldı.

Ancak bu karara Sakarya Cumhuriyet Savcısı Serkan Özgen tarafından itiraz edildi. Bayuncuk hakkında verilen tahliye kararına yapılan bu itiraz mahkemece kabul edildi.

Bayuncuk hakkında cezaevinden tahliye edilmeden yakalama kararı çıkartıldı. Bu karar sonrası Bayuncuk, Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirten Bayuncuk, tutuklanarak, yeniden cezaevine konuldu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.