'Ebu Hanzala' olarak tanınan Halis Bayuncuk'a 12 yıl 6 ay hapis cezası

'Ebu Hanzala' olarak tanınan Halis Bayuncuk'a 12 yıl 6 ay hapis cezası

IŞİD'in 'üst düzey yöneticisi' olmakla suçlanan Halis Bayuncuk 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' iddiasıyla 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya'da 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık "Ebu Hanzala" ismiyle tanınan Halis Bayuncuk, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) bağlandı. Sanık avukatı ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşma başında söz alan sanık avukatı, kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise verdiği ara kararda, talebin reddine ve dosyada hüküm kurulmasına karar verdi.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Bayuncuk'un "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Esas hakkındaki savunmasını yapan Bayuncuk, önceki beyanlarını tekrarladığını belirterek, beraatini istedi.

Sanığın avukatı da esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre, mahkeme aksi kanatte ise müvekkilinin tahliyesini ve beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Bayuncuk'un "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.