Ekonomi yazarı Şeref Oğuz: Yerel seçimlerden sonra bizi IMF dahi kurtaramayacak

Ekonomi yazarı Şeref Oğuz: Yerel seçimlerden sonra bizi IMF dahi kurtaramayacak

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, Türkiye ekonomisinde son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, Türkiye'nin IMF'ye gidip gitmeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Oğuz, yazısında şunları aktardı:

"Aslında IMF’ye henüz gitmedik ama IMF’nin türevlerini ülkemize davet etmeye başladık bile. JP Morgan’ın Cotarelli kılıklı Genel Müdürü’nün İstanbul’da düzenlediği toplantıda, Bakan Şimşek ve Guvernor Erkan, 50 yatırımcıyla buluştu, 'olumlu açıklamalarla' yetinildi, 'biraz reform yapın, yeni yönetime destek verin, bakarız' nasihatiyle yetinmiş olduk.

Öngörüm şudur; yerel seçim ardından öylesine yüksek bir fatura önümüze konulacak ki bizi IMF dahi kurtaramayacak. Sorum da şudur; neden ortalama 10 yılda bir, başladığımız yere geri dönüyoruz?"

Oğuz, ekonomide staglasyon tehlikesinin oluştuğunu belirterek "Uçurumun kenarından geri almaya çalıştığımız ekonomide ödeyeceğimiz fatura öylesine kabardı ki mutlaka bununla yüzleşecek ve bize bir hesap kesilecek. Kırk katır; oy uğruna bize sunulan sahte refahtan kurtulmak için katlanmamız gereken, resesyon ya da ekonomik durgunluk. Yani konfor tuzağından çıkabilmek için daralma, ücretleri baskılama, refah kaybı, işsizlik, kemer sıkma, acı ilaç" ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum