El Aksa imamı: Yahudiler mescidi tamamen ele geçirmek istiyor

El Aksa imamı: Yahudiler mescidi tamamen ele geçirmek istiyor

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, bu sabah yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ardından açıklamada bulundu.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, bu sabah yüzlerce Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ardından yaptığı açıklamada, Yahudilerin Mescid-i Aksa ve çevresini tamamen ele geçirmek istediklerini söyledi.

Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının mekanın ve zamanın kutsallığını çiğnediğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail'e "Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan ders almalarını" öğütleyen Sabri, Filistinlilerden de Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutmalarını istedi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah 500’den fazla Yahudi yerleşimcinin İsrail güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya el-Mağaribe Kapısı’ndan geçerek küçük gruplar halinde girdikleri belirtildi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya Hıtta Kapısı ile Kral Faysal Kapısı’ndan da girme teşebbüsünde bulunduklarını, Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğunu ve İsrail güçlerinin müdahalede bulunarak yerleşimcileri bölgeden uzaklaştırdığını söyledi.

Sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek cemaati dışarı çıkaran İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapattığı ve baskın sırasında Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermediği kaydedildi

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.