El Kaide ABD'de askeri üsse düzenlenen saldırıyı üstlendi

El Kaide ABD'de askeri üsse düzenlenen saldırıyı üstlendi

El Kaide, 6 Aralık 2019'da ABD'nin Florida eyaletindeki Pensacola Deniz Hava Üssü'ne düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

El Kaide, 6 Aralık 2019'da ABD'nin Florida eyaletindeki Pensacola Deniz Hava Üssü'ne düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Açıklama, El Kaide'nin en etkin kollarından biri olan ve örgütün dış saldırılarının büyük kısmını koordine eden Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) tarafından yapıldı.

AYEK lideri Kasım er Rimi'nin saldırıya dair detayları anlattığı videoda, saldırının faili Muhammed Said el Şemrani'nin fotoğrafları da yer alıyor.

Video "Ve Müminlerin Yüreklerine Şifa Versin, Florida Eyaleti Pensacola Deniz Hava Üssü Saldırısı İçin Tebrik ve Sorumluluk Beyanı" başlığını taşıyor.

"Uzun süredir hazırlık yapıyordu"

Videoda konuşan Er Rimi, Şemrani tarafından düzenlenen saldırının sorumluluğunu AYEK'in üstlendiğini belirtirken, Şemrani'den övgüyle bahsediyor. Şemrani'nin uzun süredir saldırı için hazırlık yaptığı ifade ediliyor.

AYEK lideri, Pensacola saldırısının ABD ve diğer güçler tarafından Filistin, Afganistan, Suriye, Arakan, Mali, Doğu Türkistan, Irak, Somali ve Yemen gibi ülkelerde işlenen ihlallere bir karşılık olduğunu ifade ediyor. Rimi "Müslümanların kaybedecek bir şeyleri olmadığını" bu sebeple Amerika'nın güvenliğini hedef alacaklarını ve ekonomisine darbe vurmaya devam edeceklerini dile getiriyor.

Saldırının küresel çapta ABD'ye karşı devam eden bir savaşın parçası olduğu ifade edilerek, Taliban'ın 2019 başlarında Güney Afganistan'da ve Eş Şebab'ın Eylül 2019'da Somali'de düzenlediği saldırılara atıf yapılıyor.

"Amerika güven içinde olmayacak"

Videoda ABD'nin "küresel küfrün başı" olduğu öne sürülürken, "ABD Müslümanlara saldırdıkça kendi evinde barış içerisinde yaşayamayacak" ifadesi kullanılıyor.

Videoda aynı zamanda ABD'de düzenlenen diğer saldırılara da atıf yapılıyor. AYEK'in medya yapılanması Al Malahem tarafından yayınlanan videoda 2009 Fort Hood saldırısı faili Nidal Malik Hasan, 2009 Aralık uçak bombalaması girişimi faili Ömer Faruk Abdulmuttalip ve 2013 Boston Maratonu saldırganlardan Tamerlan Çarnayev'in fotoğrafları yer alıyor.

'Ömer Muhtar' detayı

AYEK'in videosunda Libya'da 20. yüzyılın başında İtalyan işgaline karşı savaşan Ömer Muhtar'ın şu sözleri de yer alıyor: "Biz asla teslim olmayız. Ya kazanırız yahut ölürüz."

Rimi ABD'deki saldırıların devam etmesi gerektiğini vurgularken, Müslümanlara da ABD'de saldırılar düzenlenmesi çağrısı yapıyor.

AYEK lideri Kasım er Rimi aynı zamanda Filistin meselesine de vurgu yapıyor. Rimi Müslümanları Filistin'e ve Filistinli Müslümanlara destek olmaya çağrıyor.

Rimi aynı zamanda ABD'ye yönelik siber saldırılar düzenlenmesi gerektiği görüşünü de belirtiyor. Bu kapsamda ABD'li liderlere, siyasetçilere ve üst düzey şirketlere siber saldırılar gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.