ABD açıkladı: "Arap Yarımadası El Kaidesi lideri Kasım er Rimi öldürüldü"

ABD açıkladı: "Arap Yarımadası El Kaidesi lideri Kasım er Rimi öldürüldü"

Beyaz Saray, Yemen'de düzenlenen hava saldırısında Arap Yarımadası El Kaidesi lideri Kasım er Rimi'nin öldürüldüğünü açıkladı.

Beyaz Saray, Yemen'de düzenlenen hava saldırısında Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) lideri Kasım er Rimi'nin öldürüldüğünü açıkladı.

Beyaz Saray'dan dün yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla düzenlenen saldırıda Rimi'nin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada Kasım er Rimi'nin, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin vekillerinden biri olduğu öne sürülerek, Rimi'nin ölümünün bölgede El Kaide'nin gücünü azaltacağı ifade edildi.

Beyaz Saray açıklamasında şu ifade de yer aldı: "Onun ölümü, Arap Yarımadası El Kaidesi ve küresel El Kaide hareketini daha da geriletti ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu grupları ortadan kaldırma amacımıza bizi biraz daha yaklaştırdı. Ölümü ile biz, çıkarlarımız ve müttefiklerimiz çok daha güvende."

Rimi'nin öldürüldüğüne dair iddialar ilk olarak Ocak ayı sonunda ortaya atılmıştı.

41 yaşındaki Rimi'nin konumuna dair istihbaratın ise geçtiğimiz yılın Kasım ayında, yerel bir muhbir tarafından sağlandığı belirtilmişti.

ABD, Kasım er Rimi'nin başına 10 milyon dolar ödül koymuştu.

AYEK henüz konuya dair bir açıklama yapmış değil.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.