El Kaide: Kunduz katliamı Haçlı gerçeğini ortaya çıkardı

El Kaide: Kunduz katliamı Haçlı gerçeğini ortaya çıkardı

El Kaide'nin merkez yapılanması, Kunduz'da gerçekleştirilen medrese katliamına dair açıklama yayınladı.

El Kaide Merkez yapılanması, Kunduz’da bu ayın başında Kabil hükümeti güçlerinin medrese katliamına ilişkin bir açıklama yayınladı. “Kunduz’da Talebe Katliamı ve Muhammed sallallahu aleyhi vesellem’in Hüznü” başlığını taşıyan açıklamanın yayınlanma tarihi 5 Nisan. Ancak hareketin sosyal medya hesaplarında açıklama ilk olarak 25 Nisan tarihinde verildi.

"Haçlılar camileri yok etmek istiyor"

Açıklamada “Haç’ın uşakları” olarak belirtilen Kabil hükümeti güçlerinin, “Afganistan’da her yıl bahar aylarında düzenlenen Kur’an ve Sahih-i Buhari hafızlığı merasimine” saldırarak “onlarca çocuğu ve ilim talebesini katlettiği” ifadelerine yer verildi. El Kaide, söz konusu saldırının Müslümanlara yönelik Haçlı savaşının bir parçası olduğunu belirterek “Haçlıların cami ve medreseleri yok etmek istediğini” ifade etti.

"Ne ilk ne de son"

El Kaide’nin açıklamasına göre bu saldırı “acı verici bir gerçeklik” ve “ne ilk ne de son saldırı.” Grubun yaptığı açıklamada özelde Afganistan’da, genelde ise İslam dünyasının tamamında ABD ve yerel güçlerin “camileri bombaladığı, çocukları ve din alimlerini öldürdüğü”, Kunduz olayının da bunun en şiddetli ve en kanlı örneklerinden olduğu belirtildi.

"Müslümanlara açık bir mesaj"

El Kaide’ye göre saldırı, tüm Müslümanlara “bütün Ümmetin hedefte bulunduğunu, çocuk ve insan hakları söylemlerinin medyanın propaganda sloganlarından ibaret olduğunu” gösteren “açık bir mesaj” niteliğinde.

Hareketin açıklamasında, ABD’ye ve bölgedeki faaliyetlerine destek veren Kral Selman ve Suudi Arabistan da eleştirildi. Bu ve benzeri yönetimlerin “Allah’ın kitabına destek olma” iddiasında olmasına rağmen, Kunduz’daki Kur’an talebelerinin hedef alınmasına ses çıkarmadığı ifade edilirken, bu durumun “Ehl-i Salib’in ve onların kullarının hakikatini açığa çıkardığı” vurgulandı.

Açıklamanın sonunda tüm Müslümanlara seslenen El Kaide, her Müslüman’ın Kur’an’ı okuma, anlama, hükümlerini kullanma ve dünyaya egemen kılma sorumluluğu olduğunu ifade etti. Buna ek olarak El Kaide, “Afganistan İslam Emirliği’ne” Kunduz saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.