El Kaide lideri Zevahiri'den Myanmar'a tehdit

El Kaide lideri Zevahiri'den Myanmar'a tehdit

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylara dair bir açıklaması yayınlandı.

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin, Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylara dair bir açıklaması yayınlandı.

El Kaide'nin ana propaganda organı "As Sahab" tarafından sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan videoda, Myanmar'daki son olaylar ve Arakan'ın durumu ele alındı.

Videoda, Myanmar'da yaşanan darbeye ve darbe sonrasında yaşanan olaylara değinilirken, Arakan'daki Müslümanlara yönelik şiddet olayları da aktarılıyor. Anlatıcılar Myanmar'da yaşanan darbeden söz ederken, Zevahiri ise bu darbe sürecine değinmeyerek, Arakan'dan ve bölgede Müslümanlara karşı şiddet olaylarından bahsediyor.

"Arakan için dünya hiçbir şey yapmadı"

Zevahiri, Arakan'da uzun yıllardır Müslümanları hedef alan saldırıların yaşandığını, ancak dünyanın bölgedeki zulmü sona erdirmek için hiçbir adım atmadığını dile getiriyor.

Videoda aynı zamanda Batılı araştırmacı ve uzmanların sürece dair yorumlarına da yer veriliyor. Yıllarca Arakan'da yaşananlara dair dünyanın hiçbir şey yapmadı, ancak darbenin ardından tüm dünyanın Myanmar'a tepki gösterdiği ifade edilerek, uluslararası toplumun "iki yüzlülüğüne" vurgu yapılıyor.

Videoda, Myanmar'da darbeyle devrilen Aung San Suu Kyi yönetiminin Arakan Müslümanlarına karşı soykırımı gerçekleştirdiği, buna rağmen Batı'nın bu yönetimin de arkasında durduğu ifade ediliyor.

"Müslümanlar Arakan'ı yalnız bıraktı"

Müslüman ülkelerin de Arakan'a yardım etme konusunda gerekli adımları atmadığını söyleyen Zevahiri, Müslüman ülkelerdeki hükümetlerin de Batı'dan çok farklı hareket etmediğini belirtiyor. Zevahiri, bu hükümetlerin de Batı tarafından teşkil edilmiş kukla hükümetler olduğunu savunuyor.

Zevahiri, Myanmar'daki Müslümanların, kendilerine saldıran güçleri ancak kuvvet kullanarak durdurabileceğini ifade ediyor.

Videoda, Arakan'da Müslümanların yaşadıklarının Suriye, Keşmir, Doğu Türkistan, Mali, Afganistan, Somali gibi bölgelerle aynı trajediler olduğu dile getiriliyor.

El Kaide lideri Zevahiri, düşmanlarının Müslümanları bölmek istediğini ifade ederek, Arakanlıların yarasının tüm Müslümanların yarası olduğunu belirtiyor. Zevahiri, Myanmar'daki Müslümanların "nerede olursa olsun düşmana saldırılması gerektiğini" savunuyor.

Videonun sonunda geçmişten bugüne İslam dünyasında dış güçlere karşı savaşa katılan isimlerin fotoğraflarına yer veriliyor. Bunlar arasında Şeyh Şamil, Sabit Damolla, Ömer Muhtar, Abdulkerim Hattabi, İpili Fakir, İzzeddin Kassam, Şeyh Ali bin Muavir el Evlaki, Abdullah Buğra, Ferhan Sadi, Atiyetullah el Libi, Ebu Muhammed Dağıstani, Abdullah Azzam, Molla Ömer, Usame bin Ladin gibi isimler var.

Video bu görüntülerle sona eriyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.