El Kaide'den 'Yemen' videosu

El Kaide'den 'Yemen' videosu

El Kaide'nin Yemen yapılanmasının propaganda kaynakları tarafından yeni bir video yayınlandı.

El Kaide'nin Yemen yapılanmasının propaganda kaynakları tarafından yeni bir video yayınlandı.

Arap Yarımadası El Kaide yapılanması olarak bilinen, örgütün Yemen'deki kolu "Ensaru'ş Şeria" logosu taşıyan yaklaşık on dakikalık yeni bir video servis etti.

"Onların yolundan gidenler" isimli video, Yemen'deki önceki El Kaide lideri Nasır El Vuhayşi'nin eski bir konuşmasıyla başlıyor. 2015 yılında ABD tarafından düzenlenen bir hava saldırısında öldürülen Vuhayşi, El Kaide'nin üst düzey yöneticilerinden biri olarak gösteriliyordu.

v1-001.jpg

Video, 2018 yılının Mart ayında Yemen'in Hadramevt vilayetinde hükümet güçlerine karşı düzenlenen saldırılara ait görüntüleri içeriyor. 

El Kaide savaşçıları, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen Mansur Hadi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin merkezlerini ağır silahlarla hedef alıyor.

v2.jpg

v3.jpg

Afganistan'da ABD hava saldırısında öldürülen üst düzey El Kaide yöneticilerinden olan Ebu Yahya el Libi'nin de ses kaydına yer verilen propaganda filminde, örgütün hükümet güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ön plana çıkarıldığı görülüyor.

Düzenlenen diğer bir saldırıda hükümet güçlerine ait bir bina ağır silahlarla hedef alınırken, askerlerin saldırı sırasında binayı terk ettiği görülüyor.

v4.jpg

v6.jpg 

v7.jpg

Yemen'deki El Kaide yapılanması tarafından geçtiğimiz ay yayınalan bir diğer propaganda filminde de Birleşik Arap Emirlikleri'nin Yemen'deki politikaları eleştirilmiş ve ülkenin İslam'a karşı açılan savaşta ABD safında yer aldığı öne sürülmüştü.

Öte yandan Mansur Hadi hükümetine bağlı güvenlik güçleri, El Kaide'nin artan etkinliği sebebiyle Yemen'in güneyindeki Hadramevt Vadisi'ne bir askeri operasyon başlatmıştı.

2 Tugay ve terörle mücadele biriminden bir taburun da katıldığı operasyona Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki koalisyon da hava desteği sağlıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.