Yemen'de El Kaide özel kuvvet noktasına baskın düzenledi: En az 10 ölü

Yemen'de El Kaide özel kuvvet noktasına baskın düzenledi: En az 10 ölü

Yemen'in güneyinde El Kaide'ye bağlı silahlı grup hükümet güçlerine ait noktaya saldırı düzenledi.

Yemen'in güneyinde El Kaide'ye bağlı silahlı grup hükümet güçlerine ait noktaya saldırı düzenledi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen'in Hadramevt vilayetinde bir grup silahlı kişi Yemen hükümetine bağlı özel kuvvet biriminin konuşlu bulunduğu noktaya baskın düzenledi. 

Düzenlenen baskında kısa süreli çatışma yaşandığını ifade eden bölge kaynakları, yaşanan çatışmada hükümet güçlerinden en az 10 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

El Kaide'den saldırıyla ilgili açıklama

Öte yandan El Kaide'ye bağlı kaynakların sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, Hadramevt vilayetindeki Hicr bölgesinde özel kuvvet birimine ait bir noktaya dün sabah düzenlenen sadırıda, özel kuvvet personelinden 10 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamda, yaşanan çatışmada hükümet güçlerinden 4 kişinin yaralandığı ve 8 kalaşnikof marka tüfeğin de ele geçirildiği ifade edildi.

El Kaide'ye yönelik askeri operasyon başlatılmıştı

Geçtiğimiz günlerde Yemen'in güneyindeki Hadramevt Vadisi bölgesinde varlık gösteren El Kaide güçlerine karşı ordu güçleri tarafından yeni bir operasyon başlatılmıştı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, operasyona iki tugay ve terörle mücadele biriminden bir tabur katılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.