ABD'nin Yemen operasyonları 'sessizce' devam ediyor

ABD'nin Yemen operasyonları 'sessizce' devam ediyor

ABD ordusu, Yemen'de IŞİD ve El Kaide'ye karşı yürüttüğü operasyonlarla birlikte Yemen'in bazı bölgelerini bombalamaya devam ediyor.

Yemen'deki Amerikan hava saldırıları yavaşlamadan devam ediyor. Long War Journal haber portalının aktardığına göre geçtiğimiz ay içerisinde ABD, Yemen'de 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. 

ABD Merkez Komuta Entegrasyon'u Generali Josh Jacques, "Amerikan güçleri 2018 yılında Yemen'de El Kaide ve IŞİD'e yönelik 22 hava saldırısında bulundu." dedi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Şubat ayı başlarında basına yaptığı açıklamada Yemen'de 10 defa karşı atak gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Son verilere göre bu yılki ABD saldırıları geçen yıla oranla çok düşük. ABD, 2017 yılında Yemen'de 131 saldırı gerçekleştirdi. 

2017 Ekim'inden bu yana Yemen IŞİD'ine karşı saldırılar düzenleyen ABD, geçen yılki 131 saldırıdan 6 tanesinin IŞİD'e karşı yapıldığını açıklamıştı. 2017'nin başlangıcından beri ABD ordusu saldırılarla ilgisi detay vermekten kaçındı. ABD, Yemen El Kaidesi'ne yapılan 125 saldırıdan yalnızca 7 tanesi hakkında detay vermişti.

ABD ordusunun yoğun hava saldırılarına rağmen, Yemen'deki gruplar özellikle geçici başkent Aden'de karmaşık saldırılar yapabilme yeteneklerini gösteriyorlar. IŞİD, geçtiğimiz gün Aden'deki bir askeri üsse bombalı saldırı düzenlemekten sorumlu tutulmuştu. Buna benzer saldırılar Şubat 2018 ve Kasım 2017 tarihlerinde de gerçekleştirilmişti.

Bunlara ek olarak Yemen El Kaidesi ülkenin güney kısmındaki bazı bölgeleri kontrol etmeye ve bu bölgelerden Yemen hükümetine karşı saldırmaya devam ediyor.

Yemen'de İran destekli Husilere karşı Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun yürüttüğü operasyonlar sürerken, Yemen El Kaidesi ve IŞİD'in bölgede güçlenerek büyüdüğü düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.