Yemen'de BAE destekli hükümet güçleri bombalı saldırıya hedef oldu

Yemen'de BAE destekli hükümet güçleri bombalı saldırıya hedef oldu

Yemen'in liman kenti Aden'de Birleşik Arap Emirlikleri destekli hükümet güçleri bombalı saldırıyla hedef alındı.

Bir güvenlik kaynağının belirttiğine göre, bugün sabah saatlerinde Birleşik Arap Emirlikleri tarafından eğitilen Yemen hükümeti birliklerine ait bir askeri üssü hedef alan canlı bomba saldırısında en az 5 kişi öldü yahut yaralandı. Söz konusu saldırı, liman şehrinin kuzeyinde Birleşik Arap Emirlikleri destekli Yemen hükümeti güçlerinin bir tugayına yönelik gerçekleştirildi.

'5 ölü ve yaralı'

Bir AFP muhabiri, en az 5 ölü ya da yaralının saldırı sonrası binadan dışarı çıkartıldığını gördüğünü ifade etti. Söz konusu kişilerin durumu ise belirsizliğini koruyor. Bölgeye yakın park edilmiş birkaç araçta da ağır hasar meydana geldi. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi. IŞİD tarafından yapılan açıklamada, Aden'in Mansura bölgesinde BAE destekli güçlerin, üssün yemekhanesinde bir bombalı araçla hedef alındığı ifade edildi.

Aden, Yemen hükümeti ve Suudi Arabistan destekli koalisyon tarafından kontrol ediliyor. Bu koalisyona bağlı birlikler uzun süredir, İran destekli Şii Husiler'e karşı savaşı sürdürüyor. Şii Husiler, ülkenin ciddi bir bölümünü ele geçirmişti ve başkent Sana'ya hala ellerinde tutuyorlar.

Cihat yanlısı gruplar

Ülkede IŞİD ve el Kaide'ye bağlı cihat yanlısı gruplar da mevcudiyetini koruyor. Bu tür saldırılar genellikle el Kaide yahut IŞİD tarafından gerçekleştirilmekte. 24 Şubat'ta Aden'de 'terör karşıtı' birliklerin bir üssüne gerçekleşen ikiz canlı bomba saldırısında da en az 5 kişinin öldüğü ifade edilmişti.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri destekli hükümet, başkent Sana'nın Husilerin eline geçmesinden sonra merkezini Yemen'in en büyük ikinci şehri olan Aden'de kurmuştu. Aden şehri Ocak ayında hükümet yanlısı güçlerin arasında bir iç çatışmaya sahne olmuştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.