Suudi Arabistan destekli Yemen ordusu başkent Sana'ya yaklaştı

Suudi Arabistan destekli Yemen ordusu başkent Sana'ya yaklaştı

Suudi Arabistan destekli Yemen ordu güçlerinin başkent Sana'ya yaklaştığı bildirildi.

Suudi Arabistan destekli Yemen ordu güçlerinin başkent Sana'ya yaklaştığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından desteklenen Yemen ordu güçleri, İran destekli Husilere karşı düzenledikleri son saldırılardan sonra başkent Sana'ya bir adım daha yaklaştı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonuna bağlı savaş uçaklarının da verdiği destekle Yemen'in başkenti Sana'nın kuzeybatısında bulunan Nehm bölgesinde büyük oranda ilerleme kaydeden ordu, bölgedeki birçok dağı kontrol altına aldı.

"En az 26 Husi öldürüldü"

Yemen ordu mensuplarından Albay Abdullah el Şendik tarafından yapılan açıklamada, Nehl bölgesinde düzenlenen saldırılarda, Husi güçlerinden en az 26 kişinin öldürüldüğünü çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eddi.

El Şendik ayrıca saldırıda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini, İran destekli Husilere ait zırhlı araçların da saldırıda imha edildiğini sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından desteklenen Yemen ordusu, geçtiğimiz dönemde de Nehm bölgesinde ilerleme kaydetmişti. Düzenlenen son operasyondan sonra ordu güçleri, İran destekli Husilerin kontrolünde bulunan başkent Sana'ya kuzey hattından bir adım daha yaklaşmış oldu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.