"İran, Suriye ve Yemen halkının acılarını hafifletmeye çalışıyor"

"İran, Suriye ve Yemen halkının acılarını hafifletmeye çalışıyor"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkesinin Suriye ve Yemen halkına yardımcı olmaya çalıştığını öne sürdü.

Uluslararası Kızılay Örgütü Başkanı Peter Maorer bugün Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile yaptığı görüşmede bölgedeki Suriye, Yemen, Irak gibi ülkelerde yaşanan insani krizlerle ilgili konuları görüştü.

Maorer görüşmede örgütün İran ile bu ülkelerdeki insani krizlerle ilgili temaslarını sürdürmek istediğini bildirdi.

IRNA'nın haberine göre, görüşmede Suriye’deki insani gelişmeler ve Doğu Guta’daki sivillerin tahliyesi ve o bölgedeki insanlara insani yardımlar gönderilmesi gerektiği vurgulandı.

Yemen’de bir an evvel ateşkesin sağlanması ve ilaç yardımı yapılması görüşmenin diğer ekseniydi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın, Yemen ve Suriye halklarının acılarını dindirmek için çalıştığını öne sürdü.

Bilindiği gibi İran, Suriye'de iç savaşın başından bu yana adı sivillere yönelik katliam ve işkencelerle anılan Esed rejiminin Rusya ile birlikte en önemli destekçisi konumunda. Yemen'de de İran'ın desteklediği Husilerin ülkeyi ele geçirmesi sonucu çıkan iç savaş, Suudi Arabistan'ın askeri müdahalesi ve sivillerin iki güç arasında kalmasıyla devam ediyor.

Her iki ülkede son 8 yılda sayısı bir milyona yakın sivil bombardıman, saldırılar, salgın hastalıklar, işkenceler sonucu öldü ve ağır insan hakları ihlallerine maruz bırakıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.