Yemen ordusu yeni bir askeri operasyon başlattı

Yemen ordusu yeni bir askeri operasyon başlattı

Suudi Arabistan destekli Yemen ordusu ülkenin orta kesiminde yeni bir askeri operasyon başlattı.

Suudi Arabistan destekli Yemen ordusu ülkenin orta kesiminde yeni bir askeri operasyon başlattı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu tarafından desteklenen Yemen ordu güçleri ülkenin orta kesiminde bulunan Beyda ilinde geniş çaplı askeri operasyon başlattı.

Operasyonunda, İran destekli Husi milislerince kontrol altında tutulan Fadha beldesinin ele geçirilmesinin planlandığını aktaran kaynaklar, koalisyona ait savaş uçaklarının da karadan başlayacak taarruzlara destek vereceğini aktarıyor.

19 ve 26'ncı Tugay'dan çok sayıda askerin operasyona katılmak için bölgeye geldiği belirtilirken, özel kuvvetler biriminden de çok sayıda askerin başlatılacak saldırıya katılmak için bölgeye sevk edildiği bilgisi kaydedildi.

Yerel kaynaklara göre bölgede Husi güçleriyle Arap koalisyonu destekli Yemen ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşanması bekleniyor.

Yemen ordu güçleri geçtiğimiz günlerde de başkent Sana'nın kuzeydoğusundaki Nehm bölgesinde ilerleme kaydetmiş, Husilerin kontrolündeki birçok dağı ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.