Elon Musk ABD ordusu için casus uydu ağı inşa edecek

Elon Musk ABD ordusu için casus uydu ağı inşa edecek

Elon Musk'a ait SpaceX şirketinin ABD ordusu ve istihbaratı tarafından kullanılacak bir casus uydu ağı üreteceği bildirildi.

Elon Musk'ın SpaceX firmasının ABD istihbaratıyla gizli bir sözleşme imzaladığı ve bu kapsamda yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ inşa etti belirtildi.

Reuters'ın konuya dair bilgi sahibi beş ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre, söz konusu proje SpaceX'in Starshield adlı birimi tarafından, casus uyduları yöneten bir Amerikan istihbarat kurumu olan Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 2021 yılında imzalanan 1.8 milyar dolarlık sözleşme kapsamında inşa ediliyor.

Proje ABD ordusunun dünya genelindeki faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Kaynaklar, başarılı olması halinde programın ABD hükümeti ve ordusunun dünyanın hemen her yerindeki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit etme yeteneğini önemli ölçüde geliştireceğini belirtti.

NRO konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sofistike bir uydu sistemi geliştirme misyonunu doğruladı ancak SpaceX'in katılımının kapsamı hakkında yorum yapmadı.

Bir NRO sözcüsü "dünyanın şimdiye kadar gördüğü en yetenekli, çeşitli ve esnek uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştirdiklerini" dile getirdi.

Reuters'ın haberine göre planlanan uydular dünya üzerindeki hedefleri izleyebilecek ve bu verileri ABD istihbarat ve askeri yetkilileriyle paylaşabilecek. Sürü halinde dünya yörüngesinde gezen uydular yeryüzünden sürekli olarak yakın çekim görüntüler kaydedecek.

Söz konusu proje ABD, Çin ve Rusya arasındaki uzay rekabetinin hızlandığı bir döneme denk geldi.

Çin'in de kendi uydu ağlarını inşa etmeye başlamayı planladığı bildiriliyordu.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.